Om oss


Varmt välkommen till oss på Skedevi Lantgårdschips!

Vi heter Anton och Elin, och vi tycker att det är väldigt roligt att du hittat hit.


Vi bor här på Skedevi gård, som är Antons familjegård, och tycker att Östgötaslätten är en fantastisk plats att leva på. Vi älskar gårdslivet, och årstiderna vi har i Sverige som ger en otrolig variation både när det gäller klimat, sysselsättning och inte minst mat. Vi gillar att ha många projekt igång, och detta är vårt senaste. Utöver chipstillverkning odlar vi också amerikanska blåbär sedan några år, och bären säljer vi i både i gårdsbutiken och som självplock. Efter vårbruket styr vi med blåbärsodlingen, och efter skörden gör vi chips. Väldigt roligt tycker vi!En liten chipsfabrik på landet


Sedan hösten 2020 tillverkar vi chips hemma på gården. Här har det odlats potatis i många år, och därför tyckte vi att det vore kul att göra något av denna fantastiska råvara, som tidigare sålts iväg. Nu tar vi hand om en del av den potatis som odlas på gården, och skivar, friterar och kryddar potatisen till goda chips. Chipsfabriken ligger i en av byggnaderna på gården, där vi byggt om en liten del av ett gammalt magasin. Det är alltså en liten fabrik vi har, där vi gör allting själva med omtanke. 


Gården


Skedevi Gård ligger på Östgötaslätten, mellan Linköping och Motala, och drivs av Antons pappa. Här odlas potatis och spannmål sedan många år, men gården är kanske mest känd för dess jordgubbar. Under sommaren är det högsäsong för gårdens bärodlingar, då vi har självplock på jordgubbar, amerikanska blåbär och hallon. På gården finns också en mysig gårdsbutik, där man hittar våra chips, säsongens bär och grönsaker, potatis och annat gott. Öppettider och mer information om Skedevi Gård hittar du här.


Utbyggnation


För att kunna göra mer lantgårdschips på kortare tid har vi under en tid byggt ut vår lilla fabrik. Denna utbyggnad finansieras till viss del av Jordbruksfonden, och gör att vi kan göra lantgårdschips till ännu fler, kul!

Varmt välkommen att höra av dig till oss!


Anton & Elin

Våra lantgårdschips

Vi tillverkar våra lantgårdschips hemma på Skedevi gård. Vi odlar chipspotatisen på gården, och gör lantgårdschipsen i en av gårdsbyggnaderna, där vi byggt om en del till en liten chipsfabrik.


För oss är det viktigt med bra, lokala produkter, därför använder vi oss enbart av hemodlad potatis och svensk rapsolja när vi gör våra lantgårdschips. 


Våra lantgårschips finns i fyra smaker;

salt, lök, vitlök & örter, och kantarell.


Hoppas det ska smaka!